Pályázatok

← Vissza

Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek támogatása – GINOP -7.1.1

2015-09-10 - 9:28
  • 50-1500M Ft (világörökségi helyszínen legfeljebb 3 000 M Ft )vissza nem térítendő támogatás a rendelkezésre álló forrás erejéig
  • Támogatás mértéke: 100%
  • Benyújtott támogatási kérelmekről 30 napon belül 1 döntenek
  • Budapest és pest megyében megvalósuló projektekkel nem lehet pályázni

Keretösszeg: 33 000 M
Támogatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően megkezdett projekthez nem igényelhető

Támogatás célja:
Magyarország Kormányának felhívása a Nemzeti Kastélyprogramban, illetve a Nemzeti
Várprogramban szereplő kastély és vár helyszínek kijelölt projektgazdái részére (így a Forster Gyula
Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ, költségvetési szervek, nonprofit szervezetek és önkormányzatok számára), a tartós állami tulajdonban lévő kastélyok, várak védelme,megőrzése és turisztikai hasznosítása érdekében.

Kik pályázhatnak?
Jelen felhívás keretében konzorciumi formában benyújtott pályázat esetében a konzorcium vezetője minden esetben a Forster Központ, a támogatást igénylő konzorciumi tag lehet: az MNV Zrt, az önkormányzatok, költségvetési szervek, nonprofit szervezetek. Az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a projekt elszámolható költségei legfeljebb 25%-ának megfelelő, maximum 300 millió Ft összegű előleget biztosít.

Vállalások:
Projektjük megvalósításával hozzájárulnak a hazai és külföldi turista látogatószám növekedése, és a turisták közvetlen és közvetett költéseinek növekedése célok eléréséhez.
A kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet, amennyiben szükséges.
A benyújtás időpontjától függetlenül 36 hónap, jelen felhívásra benyújtott projektek esetében a projekt fizikai befejezésének végső dátuma nem lehet későbbi, mint 2020. június 30.

Címke: